Hem
 

Kycklingsallad

Pastasallad

Sallad till mat

 
Länkar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En måltid ska innehålla sallad på tallriken.
Det finns sallader man kan göra för flera dagar och sen bara ta fram den till lunchen eller middagen, t.ex. vitkålssallad eller pizzasallad som den även kallas, med strimlad vitkål och en vinägrett.
Det går också att marinera kokta bönor o förvara i kylen, bara att ta fram när man ska äta. Men det vanligaste är att man hackar isbergsallat, gurka och tomat, vilket är synd för att det finns så många olika sallatssorter som man kan göra så mycket gott av.
Om du äter fisk så är det jättegott med rivna morötter och ärtor till.
Bara fantasin sätter gränser för vad du kan blanda i din sallad

Denna sallad håller sig i kylen i några dagar.

Marinerade champinjoner
Som tillbehör till ca 6 personer


Ingredienser:


400 gr färska champinjoner
1 ½ msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk strösocker
Svartpeppar

Gör så här:

Skiva champinjonerna och lägg dem en skål.
Blanda vinäger, oljan, salt, socker och lite peppar och skaka eller vispa ihop såsen.
Häll såsen över champinjonerna, blanda och smaka om det behövs mer peppar, låt sedan salladen stå kallt en stund före serveringen.


Marinerade champinjoner

Sallad till maten

Fler receptförslag finner ni nedan:

Coleslaw sallad

En sallad till grillat

Tomatsallad

Vitkålssallad